Peamine põhjus, miks otsustasin Erasmus+ raames Hispaaniasse õppima minna oli soov parandada hispaania keele oskust, kuid lisaks sellele ka soov lähemalt tundma õppida hispaanlaste kombeid ja kultuuri. Veel ahvatles Erasmus+ võimalusega tutvuda paljude uute ja erinevate inimestega kogu maailmast.
 
Ülikoolivaliku tegi minu jaoks lihtsaks see, et minu hispaania keele tasemega teistesse Hispaania ülikoolidesse kandideerida ei saanudki. Nii sattusingi ühte väiksesse Andaluusia linna, Huelvasse. See on ideaalne koht hispaania keele õppimiseks ja praktiseerimiseks, sest isegi noorte seas on raske leida inimesi, kes oskaksid inglise keelt. Kohalikud on väga sõbralikud ja abivalmid ning ilm on lausa suurepärane. Asjadega, mis võib-olla alguses tundusid pisut kummalised, olen praeguseks täielikult harjunud. Ma arvan, et suhteliselt kiirele ja valutule kohanemisele aitas kaasa see, et oskasin suurt osa siinse elu omapäradest oodata. Kõige raskem oli ehk kohaneda sellega, kui läbi mõtlemata võivad olla asjad organiseeritud. Näiteks ei olnud mul ühes õppeaines õppejõudu kuu aega, aga iga nädal öeldi tudengitele, et sel nädalal vist ikka juba toimuvad loengud. Ja muidugi bürokraatia! Eestlasele, kes ajab asju Interneti teel ning digiallkirja kasutades on paberil tähtsate tõendite kaasas kandmine, ettenäitamine ja kopeerimine väga võõras ja kummaline. Aga ka sellega harjub, nagu harjub sellega, et restoranid avatakse vaid kindlatel kellaaegadel kindlateks toidukordadeks. Samuti tuleb meeles pidada, et kõik (ja tegelikult ka KÕIK) inimesed hilinevad alati ning et uut inimest kohates ja temaga tutvudes oodatakse, et tervitad teda põsemusidega. Tasub ka silmas pidada, et õhtust ei söö keegi enne kella 21 ja kell 2 magama minna ei ole liiga hilja, see on OK. Selleks, et siinsest elurütmist tõeliselt rõõmu tunda tuleb õppida nautima hetke! Plaanid võivad muutuda ootamatult ning selles ongi kogu asja võlu!  Lisaks sellele on elutempo rahulikum ja rohkem vaba aega, mis on ideaalsed tingimused elu üle järele mõtlemiseks ning oma unistustest ja soovidest tõeliselt hästi arusaamiseks ja kõige lõpuks iseennast tundma õppimiseks. Seetõttu arvan, et semester või aasta välisülikoolis õppida on eriti kasulik neile tudengitele, kes tunnevad tuleviku suhtes ebakindlalt ja ei tea veel, mida nad tahavad. Samas, tudengid nagu mina, kellel on tulevikuks juba plaan välja mõeldud võivad end leida olukorras, kus mõistavad, et õigem oleks hoopis teises suunas liikuda.
 
Autor: Kati Rannit
Kati tegemistest Hispaanias võid edasi lugeda tema blogis, mis on leitav antud leheküljelt: https://harinadeavena.wordpress.com/